Seduced by Harps XV – Internationaal Harpfestival

23 maart 2019
CC De AdelbergLommel België

Het festival dat aan haar vijftiende editie toe is, biedt naar goede gewoonte een podium aan jong talent en presenteert grote sterren uit de harpwereld. Lina Bellard (FR) brengt op Keltische harp lyrische abstractie en een vleugje percussie. Haar adaptaties van traditionele Bretonse muziek verraden invloeden uit India, Afrika en het Oosten.
Lavinia Meijer (NL), één van de belangrijkste harpspelers van dit ogenblik, neemt je mee op een avontuurlijke reis doorheen het oeuvre van Glass. Regina Ederveen (NL) brengt een ode aan harp- en pianobouwer Pierre Érard. Regina studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Op het Orpheus Concours in Brussel won ze de Hoofdprijs en in 2009 gaf ze met een internationaal samengesteld orkest een concert in Carnegie Hall, New York.
En het duo Violeta Ramos en Richard Schneider nemen je met paraguyaanse harp, gitaar en bandoneon mee op een muzikaal parcours van Mexico tot Tierra del Fuego.

Tickets: per namiddagconcert: € 12/ € 9,60 (abo3) / € 9 (abo6) /
€ 8,40 (abo9) – avondconcert € 20 / € 16 (abo3) / € 15 (abo6) / € 14 (abo9)

Geplaatst op 29 januari 2019