Millennial History

18 november - 21 november 2022
Amsterdam, Maastricht en Zwolle

In MILLENNIAL HISTORY beleven we recente Europese geschiedenis door de ogen van millennials die er zelf bij waren, in vier verhalen: de Troubles in Noord-Ierland, de maffia op Sicilië, de Wende en eenmaking in Oost-Duitsland en de ‘kinderen van het decreet’ van Ceausescu in Roemenië.

Tegen een achtergrond van reëel gevaar en totale verandering, moeten tien jonge Europeanen hun eigen realiteit vormgeven. Ze laten ons zien hoe we intens kunnen leven, gedreven door de wil om voor elkaar te vechten, met heel veel zorg en liefde.

De voorstelling is in 2022 gecomponeerd en uitgevoerd door Sarah Jeffery (UK), Luke Deane (UK) en mijzelf op harp, in regie van Catinca Draganescu (RO).

Millennial History is gebaseerd op de gelijknamige podcast.
Die werd door de Association for International Broadcasters opgenomen in de shortlist ‘best human interest audio/radio ’22’, samen met slechts 6 andere producties van grote mediahuizen als de BBC, SkyNews & Turtoise Media.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LEZxgFqJRTA&ab_channel=ResonateProductions-musicaljournalism-

Andrea Voets is artistiek leider van Resonate Productions. In haar ‘musical journalism’ verbindt ze diepgravende journalistiek met vele lagen originele muziek. Eerder maakte ze vanuit De Balie de voorstellingen: Wing & Roots en While We Live (beste klassieke muziek 2020, NRC). In 2022 ontving ze de prestigieuze FastForward-beurs van het FPK. Andrea studeerde harp & filosofie in Amsterdam & Berlijn.

SPEELLIJST
18.11, 20u : Splendor, Amsterdam, NL
19.11, 21u: De Ruimte/Nebular Sessions, Amsterdam, NL
20.11, 16u : Intro in Situ/Studio Europa, Maastricht, NL
21.11, 19u30 : Odeon/Artez, Zwolle, NL (bij interesse: mail community@resonate-productions.com)

Geplaatst op 1 november 2022


Lees verder: