Merain: Celtic Ways

Met Mirjam Rietberg, keltische harp
28 januari 2018
Hippolytuskerk, Hippolytushoef

Tijdens de reizen naar Ierland ontdekken de musici van Merain altijd weer interessante muziek en ontmoeten zij vele interessante mensen en collega musici. De stukken die Merain zo verzamelt arrangeert het trio bij thuiskomst voor haar eigen bezetting. Deze arrangementen weerspiegelen Merain’s beleving van Ierland: de melancholie, de schoonheid van het landschap, de humor, de unieke sfeer, het wegdromen en de gezelligheid.

Merain creëert zo een bijzondere impressie van het land gezien door de ogen van niet-Ierse musici.

In dit concert treft u sprankelende bewerkingen van moderne Ierse muziek, zoals Enya, U2 en Luka Bloom maar ook stijlvolle 18de-eeuwse Ierse muziek, zoals van de componisten O’Carolan en Connellan.

Zondag 28 januari 2018, 15:30 uur
Locatie: Hippolytuskerk, Kerkplein 7, Hippolytushoef