Lage Landen Harpweekend

6 maart - 8 maart 2020
Bennekom

Van 6 tot en met 8 maart 2020 vindt voor de derde keer het Lage Landen Harp Weekend plaats in Bennekom. Het belangrijkste doel van het weekend is om bespelers van de Keltische harp samen te brengen: van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Deelnemers verblijven het hele weekend samen op één locatie, hierbij wordt ook gezamenlijk gegeten wordt, zodat niet alleen de muzikale maar ook de sociale mens gevoed wordt.

Docenten
De bedoeling van het weekend is om je harp-wereld te vergroten. Dit doen we onder leiding van de volgende interessante docenten:

De schotse harpiste Wendy Stewart kennen we van haar stuk ‘Fires at Midnight’ dat te vinden is in de sessie tunes van het harpweekend. Ze is een bekend docente die zowel beginners als gevorderde spelers aanzet om het beste uit zichzelf te halen. www.cairnwatermusic.com
Italiaanse harpist en balfolk speler Adriano Sangineto heeft al bij menige niet-danser de voetjes van de vloer gekregen met zijn opzwepende muziek. Adriano zal het weekend opvrolijken met traditioneel Italiaanse muziek, balfolk en natuurlijk zijn persoonlijkheid!
www.adrianosangineto.com
Wie in Nederland over Zuid-Amerikaanse harpmuziek spreekt kan het eigenlijk maar over één persoon hebben: Jopie Jonkers. Ze brengt Zuid-Amerikaanse muziek met harp én zang. Tijdns het weekend zal ze hier ook workshops over geven.
www.jopiejonkers.com
Alle leeftijden
Liefhebbers van de (keltische) harp van alle leeftijden en niveau’s zijn welkom. Deelnemers schrijven zich in voor een van de vier groepen:
– kids (tot 14 jaar)
– post-beginners
– intermediate
– advanced
Het grootste deel van het weekend krijg je les in je eigen groep van verschillende docenten. Op zondag wordt er een keuze-workshop gegeven en zitten de groepen gemengd bij een docent naar keuze.

Het geheel vindt plaats in de prachtige omgeving van huis Bosbeek in Bennekom. Mocht je zin hebben in een wandeling of even buiten willen spelen dan is hier ook zeker mogelijkheid toe!
www.harpweekend.nl

Geplaatst op 4 december 2019


Lees verder: