Kerstconcert Merain Spanbroek

23 december 2023
't Kerkhuys, Spanbroek

Betoverende kerstmuziek uit alle windstreken in Spanbroek

Geniet van muziek uit o.a. Ierland, Duitsland, Nederland, Bulgarije, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.
Dit jaar viert Merain op veler verzoek een nostalgische kerst waarbij kerstmuziek uit ons eigen land en dat van onze oosterburen in het zonnetje wordt gezet. Ouderwets gezellig!
En, zoals u van Merain gewend bent, zullen muzikale uitstapjes uit verre oorden niet ontbreken. Want met verhalen en klanken uit andere culturen komen weer nieuwe inzichten en perspectieven om de duisternis te trotseren.
De muziek is zoals altijd op verfijnde wijze door Merain zelf bewerkt voor zang, viool en Keltische harp, waarbij de prachtige harmonie van de instrumenten een magische uitwerking heeft. Het publiek noemt de concerten van Merain vaak ontroerend en het speelplezier aanstekelijk.
Merain neemt u mee op een zoektocht naar warmte en verbinding, een sprookjesachtige reis vol verwondering, inspiratie en plezier. De perfecte manier om kerst te beleven! Een hart onder de riem voor iedereen die wel wat optimistische kerstspirit kan gebruiken.

Merain in de Duitse pers: “Kerstbetovering in vele talen” (Die Rheinpfalz).

Over Merain:
Merain (2010) is een Nederlands-Oostenrijks trio dat zich heeft toegelegd op het spelen van volksmuziek op geheel eigen wijze. Daarmee is een genre gecreëerd dat zij zelf omschrijven als “kamerfolk”: Akoestisch gespeelde volksmuziek in eigen smaakvolle arrangementen voor zang, viool en Keltische harp. Merain weet bij haar concerten een ontspannen en intieme sfeer te creëren, waardoor je als luisteraar heerlijk kunt wegdromen en opladen. Het trio heeft inmiddels 3 cd’s uitgebracht, speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig live te gast bij Radio 4.

Publieksreacties “A Celtic & Colourful Christmas”:

• “Wat was het prachtig jullie optreden. Ik wist al dat jullie goede musici waren, maar dit was meer dan dat. Het programma, de zang, het spel, de magie, echt prachtig. “
  • “Ik ben volledig opgeladen en heb mijn persoonlijke problemen even helemaal kunnen vergeten, dank daarvoor!”

Meer informatie via: www.meraintrio.com

Praktisch: