Jong cello- en harptalent op de Belevenisboerderij Schieveen

Jong talent
6 april 2019
Belevenisboerderij, Schieveen

Een bijzonder familieconcert in de opkamer van de belevenisboerderij. Graag geven we daar het podium aan de vier jongste talenten van het NMF Kamermuziekfestival!

Op de boerderij

Ontdek je het boerenleven bij Belevenisboerderij Schieveen. Knuffel met boerderijdieren en voer de geiten en kippen. Terwijl kinderen ravotten in Speelnatuur van OERRR, kunnen grootouders en ouders rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken.

Jong cello- en harptalent in de opkamer

Eerst spelen cellist Douwe Eisses en harpiste Claire Schuurmans duo’s van Fauré en Saint-Saëns. Daarna volgen twee mooie harpduo’s door Anna Petrovic en Delphine Palumbo.

Douwe Eisses en Anna Petrovic spelen op instrumenten van het NMF. Douwe is 14 jaar. Vanaf zijn 10e heeft hij les van Wiesje van Eersel in de Jong Talentklas op het conservatorium in Den Haag. Samen Claire Schuurmans speelt hij in het DoC-trio waarmee ze in 2019 meedoen aan het  Prinses Christina Concours. Douwe heeft masterclasses gevolgd bij Pieter Wispelwey, Larissa Groeneveld en Harro Ruijsenaars. “Ook luister ik graag naar het Concertgebouworkest en ga vaak naar hun concerten.” Anna Petrovic is 11 jaar en speelt sinds 4 jaar harp. “Later wil ik met de harp in een orkest spelen. De pedaalharp van het NMF heb ik sinds de zomer 2018. Ik vind de klank van de Salvi Diana heel erg mooi!”

Concert van de jongste talenten van het festival

Douwe Eisses op cello, en Claire Schuurmans op harp spelen:

G. Fauré – Sicilienne & Après un rêve voor harp en cello
C. Saint-Saëns – De Zwaan voor harp en cello
M. Tournier – Vers la source dans le bois, harp

Anna Petrovic en Delphine Palumbo, beiden op harp, spelen:

F.J. Naderman – Duo en Fantasie
Haiku voor harp

• Koffie/thee en kleine gerechten verkrijgbaar bij de belevenisboerderij.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 5, 6 en 7 april 2019 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je door heel Nederland op 21 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in dit festival. In één weekend zijn er maar liefst 75 concerten!
Bekijk hier alle locaties en data >

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor ‘Boeken zonder lidnummer’.

Geplaatst op 24 januari 2019