Eerste Kerstdag: Betoverende kerstmuziek uit alle windstreken

25 december 2022
Uilenburgersjoel, Amsterdam

Geniet op Eerste Kerstdag in de Uilenburgersjoel van muziek uit o.a. Ierland, Duitsland, het Midden-Oosten, Zweden, Frankrijk, Bulgarije en Zuid-Amerika. Zoveel culturen, zoveel soorten kerstmuziek. Van winterse mystiek tot uitbundige zonnige feestvreugde. Maar hoe verschillend mensen ook lijken, de zoektocht naar warmte en verbinding komt overal terug. Merain (zang, viool, Keltische harp) neemt u in deze prachtige Sjoel mee op een sprookjesachtige reis vol verwondering, inspiratie en plezier. De perfecte manier om kerst te beleven!

Merain in de Duitse pers: “Kerstbetovering in vele talen” (Die Rheinpfalz 2018).

Dit concert is speciaal voor iedereen die Amsterdam bezoekt, in Amsterdam of omstreken woont, iets leuks en bijzonders wil doen met zijn familie, of juist alleen… Eigenlijk voor iedereen die van kerst houdt… Een ode aan de verschillende culturen die Amsterdam rijk is en een hart onder de riem voor iedereen die wel wat optimistische kerstspirit kan gebruiken.

Over Merain:

Merain (2010) is een Nederlands-Oostenrijks trio dat zich heeft toegelegd op het spelen van volksmuziek op geheel eigen wijze. Daarmee is een genre gecreëerd dat zij zelf omschrijven als “kamerfolk”: Akoestisch gespeelde volksmuziek in eigen smaakvolle arrangementen voor zang, viool en Keltische harp. Merain weet bij haar concerten een ontspannen en intieme sfeer te creëren, waardoor je als luisteraar heerlijk kunt wegdromen en opladen. Het trio heeft inmiddels 3 cd’s uitgebracht, speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig live te gast bij Radio 4.  

Publieksreacties “A Celtic & Colourful Christmas”:

  • “Wat was het prachtig jullie optreden. Ik wist al dat jullie goede musici waren, maar dit was meer dan dat. Het programma, de zang, het spel, de magie, echt prachtig. “
  • “Ik ben volledig opgeladen en heb mijn persoonlijke problemen even helemaal kunnen vergeten, dank daarvoor!”
  • “Vooral de Arabische kerstmuziek heeft mij bijzonder geraakt! Ik wist niet dat dit bestond, geweldig!”

Praktisch:

zondag 25 december 2022, 14:00 uur

Kaarten, €20,00, kinderen t/m 15 jaar €12,50, stadspas € 15,00

Voor meer informatie en kaarten: https://www.meraintrio.com/tickets.html

Uilenburgersjoel, Uilenburgerstraat 91, 1011 LM Amsterdam

 

Geplaatst op 1 december 2022


Lees verder: