Camerata Trajectina: Friesche Lusthof

Met Constance Allanic, harp
22 april 2018
Old Burgerweeshuis, Leeuwarden

Muzikale wandeling door Leeuwarden, Culturele Hoofdstad 2018, met concerten in het Fries Museum (BRISK & Bijma), het Old Burgerweeshuis (Camerata Trajectina met Constance Allanic, harp) en het Stadhouderlijk Hof (Musica Amphion).

Camerata Trajectina: Friesche Lusthof
Het Old Burgerweeshuis hoort tot de bijzondere gebouwen van historisch Leeuwarden. In 1621 publiceerde Jan Janszoon Starter zijn Friesche Lusthof in Leeuwarden. Starter was geboren uit Engelse ouders, en daarom is het niet verwonderlijk dat de meeste melodieën Engelse wortels hebben. Ook sommige Engelse teksten vertaalde hij, zoals When Daphne fair from Phoebus did fly. Zijn Doen Daphne d’Overschoone maegt werd een hit in Nederland. Ook zijn kluchtige liederen krijgen aandacht. Wat dacht u van: Meisje met je blancke billen?

22 april 2018 , 11.00 uur & 14.30 uur
Old Burgerweeshuis, Nieuwestad 108 8911 CZ Leeuwarden

Voor meer informatie en reserveren:

Geplaatst op 12 februari 2018